6/30/2008

Lemon syrup - Sciroppo di limone

In Rome these days it's really hot, I don't like commercial beverages , so I made a lemon syrup. It's perfect for my babies, it's natural and cheap.
Ingredients
Fresh lemons
sugar
ground cinnamon and cardamome
Squeeze the lemons and weigh the juice. Add the same quantity of sugar and put on low-medium heat till the sugar is dissolved (around 8-10 minutes). Let it cool and refrigerate. Add to iced water in the quantity you prefer. I like to add also ground cinnamon , ground cardamome and mint leaves. Enjoy it !

Italian version - Versione Italiana
A Roma questi giorni fa veramente caldo, non mi piacciono le bevande commerciali, cosi' ho preparato uno sciroppo di limone. E' perfetto per le mie bambine, e' naturale ed economico.
Ingredienti.
Limoni freschi
zucchero
cannella e cardamomo macinati
Spremere i limoni e pesare il succo. Aggiungere lo stesso peso di zucchero e mettere su fuoco medio-basso, finche' lo zucchero si e' sciolto (intorno ai 8-10 minuti). Far raffreddare e mettere in frigo. Aggiungere ad acqua ghiacciata nella quantita' desiderata. Mi piace anche aggiungere cannella , cardamomo macinato e foglie di menta. Buona bevuta !