4/18/2008

Pear artichoke - Carciofi a pera




This is a light and funny way to cook artichoke, with aluminium foil, a little bit of extra virgin olive oil and a nice shape !
Ingredients
artichokes
extra virgin olive oil
salt
aluminium foil
Take off the external hard leaves of the artichokes. Cut the stem and open gently the artichoke like a flower , insert in the central part the stem and pour on the artichokes the extra virgin olive oil and salt to taste. Wrap the artichokes with the aluminium foil (give it the shape of the picture ) and cook in the oven at 375 F for 50 minutes.

Versione Italiana - Italian version
Questo e' un modo light e divertente per cucinare i carciofi, con la carta di alluminio, un po' di olio extra vergine di oliva e una bella forma !
Ingredienti
carciofi
olio extra vergine di oliva
sale
alluminio
Togliere le foglie esterne e dure dei carciofi . Tagliare il gambo e aprire con delicatezza il carciofo come un fiore, inserire nella parte centrale il gambo e versare sui carciofi olio extra vergine di oliva e sale a gusto. Avvolgere i carciofi in carta di alluminio (dare la forma come in foto) e cuocere in forno a 180 gradi per 50 minuti.


No comments: